19 Apr 2009

#3 Lastekodust








Enne esimest korda Sri Lankale minemist ostsime igaks juhuks kaasa kotitäie koolivahendeid. Jagasime neid nii meie giidi Rohanni lastele kui ühel räämas koolihoovil palli mängivatele poistele. Tegelikult on neil seal kõik omalgi poodides olemas, aga väga kallis ja paljud ei jaksa koolivahendeid osta, uutest ja korralikest riietest rääkimata.
Juba kaks kuud hiljem leidsime end taas Sri Lankal. Kaasas suure-suure kohvri jagu koolitarbeid, komme ja kasutatud riideid (teksad, särgid). See kord palusime Rohannil end mõnda lastekodusse viia. Kommi ja pliiatseid jagades nägin ka nende koolitundi ja mul õnnestus kõikide lastega kohtuda. Nende koolist võiks eraldi teadusartikli kirjutada, nii et ma siinkohal pedagoogikast heietama ei hakka :) Loomulikult toetasime taas Rohanni perekonda ja suurt suguvõsa. Neljast lapsest kaks käivad koolis. Üks tütardest on koolis väga tubli ja sai stipendiumi, teine on väga suure muusikaandega. Oleme neid jõudumööda toetanud ka siis, kui ise koduses Eestis - nii hea, et keegi on Western Unioni välja mõelnud!
Kolmandale reisile läksime kahe suure kohvritäie asjadega. Kaasas olid ka annetused töökaaslastelt ja sõpradelt. Tänud Kirkkele, Aitale, Ehale ja Tiiule! Rohann viis meid teise lastekodusse, sest eelmisel korral külastatud lastekodus käivad tihti turistid, aga sellesse, kuhu ta meid nüüd viis, ei satu abistajaid nii tihti. Kohe tekkis soe side - sinna lähme järgmisel korral tagasi! Lapsed said särke, puslesid, mänguasju, raamatuid ja palju-palju kommi :) Kooli juhivad(katoliiklastest?) õed, kellele jätsime ka sularaha. Ülal olevad pildid on pärit sellest lastekodust. 
Kõik, kes tunnevad, et nad tahaksid kas või ühe särgikesega toetada neid lapsi, palun seda julgesti teada anda! :) Oleme sinna varsti tagasi minemas.

No comments:

Post a Comment